Szójaszószos, ötfűszeres, omlós kacsacomb
Hozzávalók (2-4 személyre)
2 kacsacomb
4 szelet friss gyömbér
4 csillagánizs
1 egész fahéjrúd
2 fokhagymagerezd
0,6dl sötét szójaszósz
0,6dl világos szójaszósz
0,6dl rizsbor (száraz sherry-vel helyettesíthető)
4dl húsleves
2 ek barna cukor
2tk kínai ötfűszerkeverék
A kacsacombok bőrét átlósan bevagdossuk. A húst bedörzsöljük egy-egy ek-nyi szójaszósszal és az ötfűszerkeverékkel, 30 percig állni hagyjuk. Felhevítünk egy serpenyőt, és egy ek olajon a combokat bőrükkel lefelé megpirítjuk, ill. minél több zsírt kisütünk belőle. A zsírt félretesszük. Egy lábasban összeöntjük a szójaszószt, rizsbort, húslevest, beletesszük a gyömbért, az egész fokhagymagerezdeket, a csillagánizsokat és a fahéjat. Felmelegítjük, és beletesszük a két kacsacombot. Felforraljuk, levesszük teljesen takarékra, és fedő alatt összesen 2,5 -3 óráig főzzük. Néha megfordítjuk a combokat. A főzés végén a hús szó szerint leesik a csontról. A szósz önmagában kóstolva nagyon sósnak fog tűnni. De a húsba „beleissza” magát, és pont jó lesz. Rizzsel, vékonyra szeletelt újhagymával tálaljuk.
Vissza az eredeti íráshoz
2 kacsacomb
4 szelet friss gyömbér
4 csillagánizs
1 egész fahéjrúd
2 fokhagymagerezd
0,6dl sötét szójaszósz
0,6dl világos szójaszósz
0,6dl rizsbor (száraz sherry-vel helyettesíthető)
4dl húsleves
2 ek barna cukor
2tk kínai ötfűszerkeverék
A kacsacombok bőrét átlósan bevagdossuk. A húst bedörzsöljük egy-egy ek-nyi szójaszósszal és az ötfűszerkeverékkel, 30 percig állni hagyjuk. Felhevítünk egy serpenyőt, és egy ek olajon a combokat bőrükkel lefelé megpirítjuk, ill. minél több zsírt kisütünk belőle. A zsírt félretesszük. Egy lábasban összeöntjük a szójaszószt, rizsbort, húslevest, beletesszük a gyömbért, az egész fokhagymagerezdeket, a csillagánizsokat és a fahéjat. Felmelegítjük, és beletesszük a két kacsacombot. Felforraljuk, levesszük teljesen takarékra, és fedő alatt összesen 2,5 -3 óráig főzzük. Néha megfordítjuk a combokat. A főzés végén a hús szó szerint leesik a csontról. A szósz önmagában kóstolva nagyon sósnak fog tűnni. De a húsba „beleissza” magát, és pont jó lesz. Rizzsel, vékonyra szeletelt újhagymával tálaljuk.
Vissza az eredeti íráshoz
<< Főoldal