Rissy málnás-zabos túrótekercse
Rissy receptje a Vigyázz, kész, főzz! gasztroblogos virtuális rendezvényre.
25 dkg túró, 7 dkg zabkorpa,4 dkg lágy margarin,2 evőkanál joghurt, 8 dkg szőlőcukor, ½ rúd vanília (belső), kb. 6 evőkanál málnapüré (málna+szőlőcukor mixelve).
Az alapanyagokat egynemű masszává dolgozom, majd 1 órára a hűtőbe teszem, hogy jól összeálljon. A lehűlt masszát két, kb. 30 centis folpack között kinyújtom, a „felső” folpackot leveszem és a „tésztát” megkenem a málnapürével, majd a folpack segítségével felcsavarom mint a bejglit. 1 órára ismét hűtő, majd szeletelve, kevés reszelt fehér csokival meghintve tálalom.(Rissy)
Vissza az összefoglalóhoz
25 dkg túró, 7 dkg zabkorpa,4 dkg lágy margarin,2 evőkanál joghurt, 8 dkg szőlőcukor, ½ rúd vanília (belső), kb. 6 evőkanál málnapüré (málna+szőlőcukor mixelve).
Az alapanyagokat egynemű masszává dolgozom, majd 1 órára a hűtőbe teszem, hogy jól összeálljon. A lehűlt masszát két, kb. 30 centis folpack között kinyújtom, a „felső” folpackot leveszem és a „tésztát” megkenem a málnapürével, majd a folpack segítségével felcsavarom mint a bejglit. 1 órára ismét hűtő, majd szeletelve, kevés reszelt fehér csokival meghintve tálalom.(Rissy)
Vissza az összefoglalóhoz
<< Főoldal